Tilbagemeldinger fra forældre og fagfolk

Psykolog Ditte Rose Andersen

Udvikling og kommunikation gennem glæde og nærvær

Dejlige tilbagemeldinger om terapi, vejledning og undervisning...

Fra vejledningsforløb med Silas, som er to år og har intellektuelt handicap og autismespektrumforstyrrelse

"Det kursus, vi har fået bevilget af med Ditte Rose (psykologen) om Intensive Interaction, har allerede nu givet os en kæmpe stor værdi. 'Vi' er i dette tilfælde René og jeg som forældre, vores ene aflastningsperson og min mor, som jo er bedstemoren til Silas. Vi har fået en helt anden tilgang til samværet og kommunikationen med Silas allerede - og vi forventer os utrolig meget mere af forløbet og af den effekt, som det får i relationen med Silas - og for Silas' trivsel og livskvalitet generelt.

Denne metode og dette forløb med Ditte virkelig er noget, som vi som 'lægmænd' mener vil kunne hjælpe utrolig mange familier - og ligeledes professionelle - i arbejdet med handicappede børn. (Vores aflastningsperson er en meget, meget dygtig og vel-reflekteret pædagog - og hun får også utrolig meget ud af forløbet allerede!!!)

Vi har faktisk alle været meget rørte over både metodens effekt og muligheder - og Dittes konkrete hjælp og sparring, som allerede har givet os nye, meget positive oplevelser med Silas. Lige fra aflastningspersonens tur i svømmehallen med ham, til spisesituationer med bedstemor og alle mulige andre hverdagssituationer i hjemmet. Af hjertet tak."

Heidi og René, Silas' forældre

 

Fra terapiforløb med Mads, der dengang var 15 år og som har intellektuelt handicap og infantil autisme

"For os forældre betød det (forløb med Intensive Interaction), at vi kunne 'holde ud' at sende ham i skole, fordi vi vidste, at han hver dag havde positive oplevelser. Vi er rigtig glade for, at Intensive Interaction er en metode, som lægger vægt på det relationelle. Tryghed for Mads skabes via relationer og anerkendelse, og ikke via mere distanceskabende metoder eller systemer med firkantede regler. Og vi håber derfor, at introduktion af metoden her i Danmark kan være med til at 'bane vejen' for en mere relationel tilgang til et menneske som vores Mads i hans videre liv."

Lone, Mads' mor

Kursusdeltager på heldagskursus

 

"Tusind tak for et rigtig godt kursus. Jeg er meget glad for, at du har bringer denne systematiserede viden om kommunikation med mennesker med store kommunikationsvanskeligheder i spil i DK.

 

Jeg har i mange år brugt Marte Meo og Videoanalyse ud fra VIKOM-principper til at formidle viden om god kontakt og relationsdannelse til disse børn og unge. Som jeg ser det, er Intensive Interaction en metodik, der kredser om og er rettet mod de tidlige udviklingstrin i kommunikation alene. I princippet er det ligegyldigt, hvor mange kalenderår mennesket er. Det, der i min optik er rigtig godt, er, at der med Intensive Interaction bliver sat tykke, fede streger under, hvordan man skaber en dejlig kontakt og gode relationer med udgangspunkt i det enkelte menneskes interesser og udvikling i kommunikationen.

 

Dejligt at du deler din entusiasme og store viden så sikkert med os."

 

Birgit Bengtsson,

talehørelærer og kommunikationsvejleder

Holbæk